Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Měření odolnosti dekorativních vrstev na povrchu hliníku
Redr, Martin ; Jandová, Kristýna (oponent) ; Chladil, Ladislav (vedoucí práce)
Tato předkládaná diplomová práce je zaměřena na anodickou oxidaci hliníkového povrchu s následným utěsněním povrchu využívající středo-teplotní metody utěsnění. Rešerše v teoretické části práce je provedena v oblasti povrchových úprav hliníku a hliníkových slitin, kdy je pozornost věnována především anodické oxidaci hliníku, neboť je to nejrozšířeněji používaná povrchová úprava. Druhým probíraným a zároveň stěžejním tématem je proces utěsnění anodicky vytvořené vrstvy, který má zásadní vliv na kvalitu korozní odolnosti výsledného povrchu. V praktické části práce byla provedena řada experimentů anodické oxidace s následným utěsněním vrstvy na připravených hliníkových vzorcích a jejich následné vyhodnocení podle normy ČSN EN ISO 3210. Experimenty středo-teplotního utěsnění pak byly zaměřeny zejména na využití triethanolaminu (TEA), který se zdá být velmi perspektivní co se výsledné kvality utěsnění týče.
Změny některých fyzikálních vlastností vodné suspenze korundového prášku v průběhu ultrajemného mletí
Šuleková, Nikola ; Šiler, Pavel (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem této práce jsou změny vlastností vodných suspenzí korundu v průběhu ultrajemného mletí bez přídavku a s přídavkem aktivátoru. Studium těchto změn je důležitým krokem pro optimalizaci mlecího procesu, jelikož měřením fyzikálních vlastností partikulární látky lze snadno zjistit aktuální jemnost mleté látky a její kvalitu pro další zpracování. Pro měření granulometrie, zeta-potenciálu, reologického chování a turbidity byly připraveny suspenze korundu v destilované vodě v poměru 1:5 bez přídavku aktivátoru a s přídavkem triethanolaminu (TEA), které byly mlety za použití planetového mlýna. Suspenze vykazovaly pseudoplastické chování a zeta-potenciál všech vzorků se pohyboval v rozmezí -30 až 30 mV, suspenze tedy byly nestabilní. V průběhu mletí narůstala viskozita a turbidita vzorků. TEA se neosvědčil jako vhodný aktivátor mokrého mletí korundu, jelikož u mletí bez aktivátoru byl dosažen produkt vyšší jemnosti.
Měření odolnosti dekorativních vrstev na povrchu hliníku
Redr, Martin ; Jandová, Kristýna (oponent) ; Chladil, Ladislav (vedoucí práce)
Tato předkládaná diplomová práce je zaměřena na anodickou oxidaci hliníkového povrchu s následným utěsněním povrchu využívající středo-teplotní metody utěsnění. Rešerše v teoretické části práce je provedena v oblasti povrchových úprav hliníku a hliníkových slitin, kdy je pozornost věnována především anodické oxidaci hliníku, neboť je to nejrozšířeněji používaná povrchová úprava. Druhým probíraným a zároveň stěžejním tématem je proces utěsnění anodicky vytvořené vrstvy, který má zásadní vliv na kvalitu korozní odolnosti výsledného povrchu. V praktické části práce byla provedena řada experimentů anodické oxidace s následným utěsněním vrstvy na připravených hliníkových vzorcích a jejich následné vyhodnocení podle normy ČSN EN ISO 3210. Experimenty středo-teplotního utěsnění pak byly zaměřeny zejména na využití triethanolaminu (TEA), který se zdá být velmi perspektivní co se výsledné kvality utěsnění týče.
Změny některých fyzikálních vlastností vodné suspenze korundového prášku v průběhu ultrajemného mletí
Šuleková, Nikola ; Šiler, Pavel (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem této práce jsou změny vlastností vodných suspenzí korundu v průběhu ultrajemného mletí bez přídavku a s přídavkem aktivátoru. Studium těchto změn je důležitým krokem pro optimalizaci mlecího procesu, jelikož měřením fyzikálních vlastností partikulární látky lze snadno zjistit aktuální jemnost mleté látky a její kvalitu pro další zpracování. Pro měření granulometrie, zeta-potenciálu, reologického chování a turbidity byly připraveny suspenze korundu v destilované vodě v poměru 1:5 bez přídavku aktivátoru a s přídavkem triethanolaminu (TEA), které byly mlety za použití planetového mlýna. Suspenze vykazovaly pseudoplastické chování a zeta-potenciál všech vzorků se pohyboval v rozmezí -30 až 30 mV, suspenze tedy byly nestabilní. V průběhu mletí narůstala viskozita a turbidita vzorků. TEA se neosvědčil jako vhodný aktivátor mokrého mletí korundu, jelikož u mletí bez aktivátoru byl dosažen produkt vyšší jemnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.